Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Eurovision

01 Mar. 2020 / 12:23

Natalia Gordienko: Sperăm să intrăm în Marea Finală a Eurovisionului la Rotterdam

Interpreta Natalia Gordienko, ne va reprezenta ţara la concursul internaţional „Eurovision Song Contest - 2020", care se va desfăşura în luna mai la Rotterdam, Ţările de Jos. Piesa Prison a acumulat cele mai multe voturi din partea juriului, dar şi a publicului. Câştigătoarea etapei naţionale va participa în a doua semifinală a concursului de muzică, care va avea loc în 14 mai, transmite Moldova 1.

„M-am simţit extraordinar, aveam emoţii foarte şi foarte mari, piesa e foarte dificilă deoarece e lentă, cu notele înalte. În plus e o responsabilitate foarte mare, deoarece acest proiect este pregătit şi de Filip Bedrosovici Kirkorov. E un plus foarte şi foarte mare că avem o echipa internaţională, sperăm să câştigăm, să intrăm în Marea Finală a Eurovisionului la Rotterdam”, a declarat Natalia Gordienko.

Concursul a debutat cu un show colorat în stil disco prezentat de trupa Theodor Dance.
Participanţii au pregătit un show de excepţie.

 „A fost super pe scenă, mi-a plăcut foarte mult, dacă sincer, înainte de a ieşi pe scenă aveam mari emoţii. Eu am onoarea să concurez cu artişti foarte importanţi din Republica Moldova, artişti consacraţi”, a menşionat Denis Midone.

 „Mă bucur că sunt aici şi am reuşit să am o prestaţie bună împreună cu echipa mea, o dispoziţie maximă pe scenă, m-am simţit extraordinar şi o dată în an este Eurovisionul, deci trebuie să-l trăim la maxim”, a spus Viorela Moraru.

 „ A fost incendiar aşa cum a fost şi piesa mea. Toate telefoanele erau pe noi, filma toată lumea, nuştiu cum a trecut foarte repede, de obicei la repeţii aveam impresia că durează zece minute piesa”, a spus Diana Rotaru.

„A fost super, a fost extraordinar, public incendiar, şi noi ne-am simţin minunat. Piesa este despre Moldova, descriem toate locurile frumoase, tradiţiile noastre pentru ca lumea să vină în Moldova ”, a spus Valentin Uzun

„Am reuşit cumva să trăim această clipă frumoasă. Piesa este despre dragoste, fiecare probabil vedea altceva decât noi ”, a menşionat Pasha Parfeni.

Fiecare participant a avut la dispoziţie câte trei minute pentru a interpreta piesa înscrisă în concurs.

 „Am avut parte de seară plină de culoare, o seară plină de talente, o seară maginifică şi asta datorită participanţilor la acest concurs, care au depus foarte mult efort , foarte multă muncă, pentru ca noi telespectorii, să avem un show de excepţie. Organizatorii le-au pus la dispoziţie o scenă frumoasă, un sunet bun şi o imagine pe măsură”, a declarat Ecaterina Stratan, director Moldova 1.

Prestaţiile artiştilor au fost apreciate de către un juriu de specialitate.

 „ Eu ca şi interpret mai mult dau atenţie calităţilor vocale, dar bineînţeles este nevoie la un asemenea eveniment de un show şi de piesă numaidecât şi de prezenţa în scenă, toate sunt importante, pentru că este un concurs la  nivel foarte înalt”, a menţionat Igor Rusu, membru al juriului.

Anul trecut, Republica  Moldova a fost reprezentată în Israel de interpreta Anna Odobescu, cu piesa STAY, care însă nu s-a calificat în finală.  Cel mai bun rezultat ţara noastră l-a obţinut la "Eurovision" în 2017, când formaţia „SunStroke Project" s-a clasat pe locul trei.

Comentarii