Ştiri

Sursa imaginii: TRM

Ştiri / Evenimente CIC

22 Oct. 2018 / 14:24

Training de dicţie pentru angajaţii de la Radio Moldova

Între 15 şi 19 octombrie 2018, mai mulţi jurnalişti de la Radio Moldva au participat la un curs de dicţie ţinut de către Carmen Ivanov, autoarea primului manual de dicţie din spaţiul românesc „Şase saşi în şase saci”.

În cadrul cursului trainerul le-a împărtăşit participanţilor din secretele acumulate de-a lungul timpului şi a punctat aspectele asupra cărora jurnaliştii trebuie să atragă atenţia pentru ca vocea lor să sune impecabil din difuzoarele aparatelor de radio. Carmen Ivanov a propus un complex de exerciţii practice pentru înlăturarea diverselor defecte în vorbire şi a oferit sfaturi personalizate cursanţilor. Având în vedere experienţa trainerului, în calitate de prezentator de radio, aceasta a venit şi cu sfaturi ce ţin de realizarea emisiunilor, s-a vorbit despre managementul timpului de emisie, etapele realizării unui scenariu şi repartizarea informaţiei în cadrul unei emisiuni radio.

„Prezentatorii de radio au obligaţia de a avea dicţia perfectă, având în vedere că ei nu folosesc şi alte instrumente pentru a transmite un mesaj ascultătorilor, iar dacă există lacune în exprimare, calitatea mesajului transmis are de suferit enorm” declară Carmen Ivanov. 

Implementarea cunoştinţelor acumulate în cadrul cursului nu pot decât să îmbunătăţească calitatea unui produs radio şi să sporească numărul de ascultători ai postului.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Simona Halep în turul al treilea la Dubai

Ştiri / Sport

19 Feb. 2019 / 17:00

Simona Halep în turul al treilea la Dubai

Supercupa Moldovei va avea loc la Tiraspol

Ştiri / Sport

19 Feb. 2019 / 16:12

Supercupa Moldovei va avea loc la Tiraspol

PSRM: Vom reface infrastructura sportivă în Moldova

Ştiri / Alegeri parlamentare 2019

19 Feb. 2019 / 16:04

PSRM: Vom reface infrastructura sportivă în Moldova

Producţia industrială s-a majorat în 2018

Ştiri / Economic

19 Feb. 2019 / 14:20

Producţia industrială s-a majorat în 2018

Vezi arhiva