Ştiri

Sursa imaginii: Белорусский портал TUT.BY

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

23 Sep. 2020 / 12:08

Aleksandr Lukaşenko, învestit în funcţia de preşedinte al Belarusului

La Minsk a avut loc astăzi ceremonia de învestire a lui Alexandr Lukaşenko, care pentru a şasea oară a preluat funcţia de preşedinte a Republicii Belarus, anunţă agenţia de ştiri Belta.

La inaugurare, care s-a desfăşurat la Palatul Independenţei, au fost invitate câteva sute de persoane, printre care înalţi funcţionari de stat, deputaţi, conducători ai organelor şi organizaţiilor de stat, reprezentanţi ai mass-media, oameni de ştiinţă, cultură şi sport.

Cu mâna pe Constituţie, Lukaşenko a depus jurământul, şi-a pus semnătura sub textul jurământului şi apoi preşedinta Comisiei Electorale Centrale i-a înmânat legitimaţia preşedintelui ales al ţării.

Amintim, că alegerile prezidenţiale au avut loc în Belarus pe 9 august curent şi au fost câştigate de Alexandr Lukaşenko care a obţinut 80,1 la sută din voturi. De la realegerea lui Alexandr Lukaşenko oamenii ies zilnic în stradă pentru a cere demisia lui şi noi alegeri. Protestatarii îl acuză pe Lukaşenko că a falsificat rezultatele scrutinului.

Comentarii