Ştiri

Sursa imaginii: independent.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Internaţional

09 Ian. 2020 / 15:10

Ambasada SUA din Bagdad a fost atacată

Ambasada SUA din Bagdad a fost din nou atacată. Două rachete au fost trase aseară asupra forţelor americane. Atacul vine la câteva ore după discursul preşedintelui Donald Trump care a cerut impunerea de noi sancţiuni Iranului până când autorităţile de la Teheran nu îşi vor schimba comportamentul, relatează Moldova 1.

A fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după ce o dronă americană l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani în capitală.

Ieri seara, Liderul de la Casa Albă şi-a început conferinţa de presă anunţând că „niciun american nu a fost rănit în atacul de miercuri noaptea" şi că atâta timp cât el va fi „preşedintele SUA, Iranul nu va avea voie să aibă arme nucleare”.

„Vom impune sancţiuni economice dure împotriva Iranului. Aceste sancţiuni puternice vor fi menţinute până când Iranul îşi schimbă comportamentul. Doar în ultimele luni, Iranul a capturat nave în apele internaţionale, a lansat un atac neprovocat asupra Arabiei Saudite şi a doborât două drone americane. Iranul trebuie să renunţe la ambiţiile nucleare şi la susţinerea terorismului”, a declarat preşedintele SUA, Donald Trump.

Comentarii