Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

12 Sep. 2019 / 18:00

Atenţionare de călătorie în Spania

Două persoane au decedat joi după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore în estul Spaniei, au anunţat serviciile locale de intervenţie, potrivit Reuters şi Mediafax. În acest context, Ministerul de Externe din România informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana.

Victimele, în vârstă de 70 de ani, au decedat în regiunea Castilla-La Mancha, a informat serviciul de urgenţă din Spania, pe Twitter.

În regiunea Valencia, cel puţin două râuri au ieşit din matcă, determinând evacuarea a zeci de persoane.

Cursurile au fost suspendate în regiunile Valencia şi Murcia. Autorităţile locale au recomandat populaţiei din zonele cele mai rău afectate să stea în case. Vremea rea a întrerupt traficul rutier şi portuar.

Serviciul de Meteorologie din Spania a emis o avertizare de Cod Roşu de ploi în mai multe regiuni din sud-estul ţării, acestea fiind cele mai abundente precipitaţii în mai mult de un secol.

Cantitatea de precipitaţii ar putea trece de 200 de litri pe metru pătrat în zilele de joi şi vineri, pe coasta Mării Mediterane, în regiunile Valencia, Murcia şi Alicante, au avertizat meteorologii.

Râul Clariano a inundat pe timpul nopţii străzile oraşului Ontinyent, situat la sud de Valencia.

În ultimele 24 de ore, aversele au atins 300 de litri pe metru pătrat. Serviciul de Meteorologie a anunţat că aceasta a fost cea mai mare cantitate de precipitaţii din 1917.

Ministerul de Externe din România informează cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact si Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellon de la Plana: +34677842467, notează ştirileprotv.ro.  

Comentarii