Ştiri

Sursa imaginii: radiocluj.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

19 Ian. 2020 / 16:41

Atenţionare de călătorie în Spania

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei sunt atenţionaţi că este emisă o atenţionare de fenomene meteorologice severe, cu potenţial periculos, în perioada 19-21 ianuarie.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe din România informează că în Comunitatea Valenciană (zona litorală a provinciilor Alicante şi Valencia) a fost emis Cod Roşu şi pentru provincia Castellon (Comunitatea Valenciană), comunitatea autonomă Catalonia (provinciile Girona, Barcelona şi Tarragona), Insulele Baleare şi regiunea Murcia, Cod Portocaliu de averse de ploaie însoţite de furtuni de intensitate puternică sau foarte puternică, rafale intense de vânt, valuri puternice şi, izolat, chiar zăpadă.

Furtuna „Gloria” va fi localizată între estul peninsulei Iberice şi Insulele Baleare, având tendinţa de a se deplasa ulterior spre sud.

Cel mai probabil, în perioada 19-20 ianuarie 2020 furtuna va spori în intensitate, rafalele de vânt fiind deosebit de intense, în special pe partea de nord şi nord-est, depăşind local 100/120 km/h.

De asemenea, în zonele de coastă din estul peninsulei şi Ibiza, valurile vor putea atinge şapte metri. Fenomenul va fi însoţit de precipitaţii intense, a căror cantitate de apă la sol va fi de 150 l/mp pe suprafeţe extinse.

Stratul de zăpadă va fi abundent la altitudini de peste 300 metri, în partea estică a peninsulei Iberice, şi va acumula în anumite zone până la 10 centimetri.

Deşi furtuna are tendinţa de a se deplasa începând din seara zilei de 20 ianuarie, spre sud, către nordul Africii, în cursul zilei de 21 ianuarie fenomenele meteo periculoase vor ajunge în nord-estul peninsulei.

Comentarii