Ştiri

Sursa imaginii: rtv.rs

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

26 Feb. 2020 / 14:05

Austria, Croaţia, Spania şi Elveţia au raportat primele cazuri de infectare cu coronavirus

Coronavirusul se extinde în Europa. Austria, Croaţia, Spania şi Elveţia au raportat primele cazuri de infectare. Toate persoanele contaminate ar fi călătorit recent în Italia. În Tenerife peste 1000 de turişti au fost plasaţi în carantină într-un hotel după ce un medic italian cazat aici a fost testat pozitiv cu Covid-19. În acelaşi timp şi Algeria şi Brazilia au confirmat câte un caz de coronavirus, iar în China continuă să scadă numărul deceselor, relatează Moldova 1.

Vacanţa celor peste o mie de turişti cazaţi la un hotel din Tenerife, s-a transformat într-un adevărat coşmar. Toţi au fost puşi forţat în carantină pentru 14 zile. Aşa că personalul hotelului i-a înştiinţat pe clienţi, printr-un bilet pus sub uşă, că sănătatea le este pusă în pericol.

„Ne-am trezit dimineaţa cu un bilet sub uşă în care eram informaţi că nu avem voie să părăsim camerele din motive medicale şi că suntem puşi în carantină”, a menţionat Ren Christensen, turist.

 „Tot ce ştim este că un medic  italian care a fost cazat aici timp de şase zile, săptămâna trecută a prezentat simptome de coronavirus”, a spus Hanne Christensen, turist.

Într-un final turiştii au fost lăsaţi să iasă afară din camerele lor, dar li s-a interzis să părăsească hotelul.

 În Franţa au fost semnalate alte două noi cazuri de coronavirus, aşa că autorităţile le-au recomandat cetăţenilor să evite deplasările în Italia. În Peninsulă numărul morţilor s-a ridicat la 11,  iar bilanţul îmbolnăvirilor a crescut la 322. Italia este ţara europeană cea mai afectată de răspîndirea noului virus şi chiar dacă numărul turiştilor practic s-a înjumătăţit în ultimele zile sunt şi din cei care nu au renunţat la vacanţă.

„Italia este o ţară frumoasă şi nu ne este frică de coronavirus”;

„Cred că dacă sunteţi sănătoşi nu ar trebui să vă faceţi griji pentru că virusul îi afectează doar pe cei mai în vârstă şi care au şi alte boli”, spun oamenii.

În Elveţia a fost anunţat primul caz de Covid-19, este vorba de un bărbat  în vârstă de 70 de ani care a călătorit în Lombardia.

„Bărbatul  a călătorit în Lombardia la mijlocul lunii februarie. El este internat în spital şi a fost izolat. Deocamdată, starea lui de sănătate este bună”, a declarat Pascal Strupler, purtătorul de cuvânt al FOPH.

Un prim caz de infecţie cu temutul COVID-19 a fost raportat şi în Barcelona, Croaţia, dar şi în  Austria.

„Este vorba de un cuplu de italieni care se afla în vacanţă în regiunea Tirol. Tinerii au 24 de ani şi sunt acum internaţi şi izolaţi”, a menţionat Guenther Weiss, directorul clinicii din Innsbruck

În Germania numărul îmbolnăvirilor s-a ridicat la 17. La nivel mondial, cazurile de infectare au trecut de 80.000. Printre ei se află şi Ministrul adjunct al Sănătăţii din Iran.

 „Vreau să vă anunţ pe această cale că am fost testat pozitiv la testul pentru coronavirus. Ieri am avut febră. Seara târziu rezultatele analizelor au arătat că sunt infectat, aşa că m-am izolat. Este un virus care nu face discriminare între bogaţi şi săraci aşa că aveţi grijă”, a declarat Iraj Harirchi, ministrul adjunct al Sănătăţii din Iran.

Un soldat american staţionat în Coreea de Sud a fost testat pozitiv cu coronavirus. Acesta este primul militar al Statelor Unite infectat cu virusul ucigaş. Oficialii din sistemul de sănătate al SUA i-au avertizat pe americani să fie pregătiţi pentru "inevitabila răspândire" a coronavirusului care face ravagii în lume. Există deja 53 de cazuri confirmate în SUA. În România zeci de oameni au fost plasaţi în carantină după ce s-au întors recent din Italia, oficial în ţara vecină nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire

Comentarii