Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 19:57

Avertizare de călătorie în Irlanda: Cod Portocaliu de vânt puternic şi inundaţii

Ministerul de Externe din România avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Irlanda, că autorităţile locale au emis pentru perioada 8-9 decembrie un Cod Portocaliu de vânt puternic şi inundaţii în mai multe regiuni, scrie zf.ro.

„Serviciul Naţional de Meteorologie local a emis, pentru perioada 8-9 decembrie, un Cod Portocaliu de vânt puternic şi inundaţii în zona de coastă pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick; Cod Portocaliu de vânt pentru Marea Irlandei, de la Roche's Point la Slyne Head şi Fair Head şi Cod Galben de vânt puternic pentru restul Irlandei. Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă. Vântul puternic poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundaţii în zona de coastă. Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor”, potrivit unui comunicat de presă.

Instituţia precizează că mai multe informaţii pot fi regăsite pe site-ul Serviciului Naţional de Meteorologie irlandez. Totodată, românii care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

MAE aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Comentarii