Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

24 Sep. 2020 / 15:27

Belgia anunţă măsuri de relaxare, iar la Genova masca devine obligatorie

La Genova, Italia, masca devine obligatorie în exterior şi indiferent de distanţa dintre persoane. Madridul este la un pas de a intra din nou în carantină generală. Belgia însă anunţă noi măsuri de relaxare, deşi numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere, relatează Moldova 1.

Portul măştii a devenit obligatoriu inclusiv în aer liber în centrul istoric al Genovei, marele port din nordul Italiei.

„Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric. Am decis, prin urmare, să luăm măsuri de precauţie. Cei care nu vor purta mască vor fi sancţionaţi şi mai dur”, a declarat primarul Genovei, Marco Bucci.

Italia spre deosebire de ţările vecine înregistrează un număr mic de contaminări. În peninsulă s-au anunţat peste 1.600 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de aproape 11 mii în Spania. Capitala ţării riscă să intre din nou în carantină. Sute de oameni ai legii verifică fiecare maşină care intră şi iese din zonele izolate ale Madridului. Cozile sunt interminabile. Doar cei care prezintă dovadă de la angajator sau de la şcoală pot circula fără restricţii. Au fost anunţate şi sancţiuni.

În Belgia însă de la 1 octombrie purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise nu mai este obligatorie, iar perioada de autoizolare se va reduce la şapte zile.

„Purtarea măştii este importantă atunci când vrem să controlăm o epidemie, însă nu mai este nevoie să o purtăm peste tot”, a precizat Sophie Wilmes, premierul Belgiei.

Măştile vor fi în continuare obligatorii în magazine, cinematografe, mijloacele de transport în comun şi pe străzile aglomerate. Până acum, măştile erau obligatorii şi în aer liber la Bruxelles şi în alte câteva oraşe.

Precizăm că şi Franţa a anunţat noi măsuri severe pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, în special închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în „stare de alertă sporită” în 11 metropole, printre care şi Parisul.

Comentarii