Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

24 Mar. 2020 / 18:22

Carantină totală în România

Carantină totală în România, astfel încât toate recomandările autorităţilor vor deveni obligaţii. Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele român, Klaus Iohannis, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19 peste Prut, informează Mesager.

Astfel, vor fi introduse noi restricţii pentru cetăţeni, iar de mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgenţe, aprovizionare cu hrană sau pentru a merge la serviciu. Totodată, şeful statului român a precizat că persoanele peste 65 de ani nu vor mai avea voie deloc să iasă din casă, iar armata va sprijini poliţia pentru a asigura respectarea măsurilor.

„Se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie, după principiul „stăm acasă". Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit datelor oficiale, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID –19). 79 dintre persoane au fost declarate vindecate şi externate.  

Comentarii