Ştiri

Sursa imaginii: gestion.pe

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

29 Iul. 2020 / 15:33

Cazuri noi de COVID-19 în primele ţări lovite de virus

Numărul infectaţilor de COVID-19 creşte alarmant în mai multe ţări ale lumii, unde nu demult se atestase o ameliorare. În ţările din regiunea Asia-Pacific, care au fost primele lovite de virus, dar şi care au reuşit să aduca situaţia sub control, au apărut cazuri noi şi creşteri aparent inexplicabile ale numărului de infectări, relatează Moldova 1.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat Guvernele lumii să facă testări în masă şi să ţină sub control modul în care populaţia respectă măsurile de precauţie. De la primul caz de Coronavirus, de acum mai bine de şapte luni, aproape 17 milioane de oameni s-au îmbolnăvit. Cel mai recent bilanţ se referă la aproape 664.000 de decese, iar 10,5 milioane de persoane s-au vindecat.

Hong Kongul se confruntă cu un nou focar major, cu peste o mie de cazuri noi în ultimele două săptămâni, în ultimele şase zile fiind raportate mai mult de 100 de cazuri zilnic. Noua creştere a apărut după ce oraşul părea să fi scăpat de Coronavirus şi a relaxat restricţiile. Săptămâna aceasta, autorităţile din Hong Kong au impus obligaţia purtarii măştii în public.

Totodată, Belgia a anunţat măsuri stricte împotriva COVID-19. De la 23:00 şi până dimineaţă la 06:00 locuitorii sunt obligaţi să rămână în case. În acelaşi timp, adunările publice sunt interzise, excepţie făcând întâlnirile de familie.

Australia se confruntă, de asemenea, cu o creştere masivă a numărului de cazuri. Cea mai afectată zonă este sudul statului Victoria, care a anunţat luni 384 de cazuri. Experţii le cer oamenilor să aibă răbdare, spunând că măsura carantinei poate să funcţioneze, dar că multe infecţii care au avut loc în urmă cu câteva săptămâni sunt detectate abia acum.

În acelaşi timp, România anunţă o serie de măsuri de prevenire. Printre acestea se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise. Măsura se aplică în anumite intervale orare în zonele aglomerate şi sunt exceptate persoanele care desfăşoară activitate fizică intensă şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Cele mai dure măsuri au fost luate în Vietnam, unde Guvernul a început luni să evacueze aproximativ 80.000 de turişti din centrul oraşului Da Nang, după ce trei rezidenţi au contractat virusul.

Situaţie devine tot mai alarmantă şi în Ucraina. Doar în ultima zi în ţara vecină au fost confirmate mai mult de o mie de cazuri de COVID-19. Cele mai multe îmbolnăviri sunt înregistrate la Kiev şi regiunea Lviv. Tendinţa de creştere a numărul de infectaţi de COVID-19 se observă în Ucraina după relaxarea mai multor restricţii. Acest lucru a fost declarat de către ministrul Sănătăţii, Maxim Stepanov. Guvernul de la Kiev continuă să perfecţioneze abordările la acţiunile de carantină din ţară.

Comentarii