Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

25 Mai 2020 / 21:00

Cehia redeschide de marţi toate trecerile de frontieră cu Germania şi Austria

Cehia va redeschide de marţi toate trecerile de frontieră cu Germania şi Austria şi va pune capăt controalelor generalizate, însă călătoriile în scop turistic ale străinilor rămân restricţionate, a comunicat luni Ministerul ceh de Interne, citat de Agerpres.

Călătorii vor trebui totuşi să aibă asupra lor dovada că au fost testaţi negativ la noul Coronavirus, iar poliţia va continua să întreprindă controale aleatorii, a precizat ministerul.

Potrivit ministrului de Interne, Jan Hamacek, Cehia a negociat aranjamente reciproce cu părţile germană şi austriacă.

Controalele la graniţe au fost impuse în martie, pentru a limita răspândirea Coronavirusului.

Cehia, care a raportat până luni după-amiază 8.957 de cazuri de infectare cu Coronavirus şi 315 decese, a început să relaxeze restricţiile în ultimele săptămâni, pentru a permite trecerea frontierei în anumite condiţii.

Aceasta a fost permisă pentru oamenii de afaceri şi studenţii din UE, precum şi pentru unii cetăţeni din afara spaţiului comunitar care muncesc sezonier sau în domeniul îngrijirilor.

Guvernul de la Praga lucrează de asemenea la planuri de facilitare a deplasărilor, din jurul datei de 15 iunie, între Cehia şi alte ţări considerate sigure în privinţa riscului de Coronavirus.

Comentarii