Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

28 Iun. 2020 / 15:20

Coronavirus: Bilanţul pandemiei în lume

Cifra deceselor provocate de COVID-19 în toată lumea a trecut pragul de 500 de mii, iar numărul celor infectaţi a ajuns la peste zece milioane de oameni. Cele mai afectate ţări rămân a fi SUA unde în ultimile 24 au fost înregistrate peste 43 de mii de cazuri de infecţie şi sunt aproape două milioane 600 de mii de infectaţi, pe al doilea loc este Brazilia cu peste 35 de mii de cazuri noi şi peste un milion 300 de mii de contaminaţi, relatează Moldova 1.

Medicul american Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil de bolile infecţioase, a recunoscut într-un interviu că Statele Unite trebuie să-şi schimbe abordarea în vederea încetinirii pandemiei COVID-19. El cheamă oamenii la responsabilitate şi respectarea tuturor măsurilor de protecţie.

„Dacă tu te infectezi fără să vrei eşti o parte a propagării dinamicii de pandemie, pentru că sunt mai multe şanse că vei infecta şi pe altcineva şi poate tu te vei simţi bine. Noi vedem că acum cei care se infectează sunt persoane tinere care se strâng în grupuri şi se distrează şi nu îi învinovăţesc, dar noi trebuie să realizăm că putem să infectăm pe cineva vulnerabil, un bătrân sau pe cineva care face chimioterapie sau un copil care are leucemie”, a menţionat Anthony Fauci, expert sanitar.

Situaţia este alarmantă şi în Europa, unde apar noi focare de infecţie cu noul tip de Coronavirus. Un orăşel din sudul Italiei este la un pas să intre din nou în carantină din cauza unor muncitori bulgari care nu respectă regulile de autoizolare. În capitala Portugaliei, Lisabona, au fost înăsprite restricţiile, iar Marea Britanie ar putea să-şi închidă plajele. Autorităţile belgiene au început urmărirea telefonelor mobile pentru a limita aglomeraţiile pe litoral.

Între timp mai multe staruri ale showbiz-ului au ajutat Comisia Europeană să strângă bani pentru elaborarea unui vaccin împotriva COVID-19. Staruri internaţionale din muzică, cinematografie, sport şi modă, precum Coldplay, Miley Cyrus, Jennifer Hudson şi Dwayne "The Rock" Johnson, au participat la  concert online organizat pentru a finanţa cercetările medicale şi au reuşit să colecteze peste şase miliarde de euro.

„Am primit o sumă incredibilă de bani şi aceasta este fantastic. Le mulţumesc mult tuturor celor care au contribuit şi aceşti bani chiar fac diferenţa, dar noi am primit mai mult de atât, am primit foarte mult suport şi încurajare. Acest minunat maraton este un moment ce dă dovadă de unitate între cetăţeni, guverne, organizaţii de sănătate. Ei toţi ne ajută să ne reconstruim comunitatea”, a declarat Ursula Von Der Leyyen, preşedinta Comisiei Europene.

Printre cele mai afectate ţări este şi Federaţia Rusă, unde au fost înregistrate până acum peste 627 de mii de cazuri. Aceasta este urmată de India, cu peste 20 de mii de cazuri în ultimele 24 de ore şi peste 529 de mii de contaminări.

Comentarii