Ştiri

Sursa imaginii: aa.com.tr

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

07 Apr. 2020 / 12:01

Coronavirus: Franţa rămâne statul european cu cel mai mare număr de decese

Europa pare să fi depăşit vârful pandemiei de coronavirus, iar multe ţări intenţionează să ridice măsurile dure de restricţie la mijlocul lunii aprilie. În Italia scade numărul de îmbolnăviri însă mai puţin cel al deceselor-peste 630 de oameni au murit în ultimele 24 de ore. Şi în Spania s-au raportat mai puţine contaminări, numărul deceselor însă a ajuns la 700. În Marea Britanie au pierdut lupta cu COVID-19 peste 440 de oameni, o luptă în aceste momente duce şi premierul Boris Johnson care a fost dus la terapie intensivă, iar în Statele unite ale Americii medicii sunt depăşiţi de numărul tot mai mare de infecţii şi decese. Aproape 1300 de oameni au murit într-o singură zi, relatează Moldova 1.

În România situaţia a scăpat de sub control la o maternitate din Timişoara, unde zece nou-născuţi sunt infectaţi cu Covid-19, în timp ce testele mamelor s-au dovedit a fi negative. Surse medicale susţin că cel mai probabil, copiii au fost infectaţi de medici şi asistente. Toţi copiii au fost externaţi în perioada 2-4 aprile, când nu veniseră rezultatele, bebeluşii urmează să mai fie testaţi încă odată.

În Marea Britanie epidemia e încă pe o scară ascendentă. Autorităţile se aşteaptă să apară mai multe decese. Starea premierul britanic Boris Johnson s-a înrăutăţit.

„Pot să vă spun că premierul a avut o noapte liniştită în spital şi are o dispoziţie bună. E încă în spital, sub observaţie. A primit informaţii la zi despre situaţie şi continuă să conducă guvernul”, a spus Dominic Raab, ministrul de Externe.

În Spania continuă să scadă numărul de infectări, nu şi cel al deceselor. Autorităţile vor acum să treacă la cea de-a două fază care ar consta în testarea în masă a oamenilor, identificarea celor asimptomatici şi găsirea unui vaccin.

„Trebuie să vedem cum evoluează situaţia, dar vedem deja luminiţa de la capătul tunelului în ceea ce priveşte controlarea şi înfrângerea virusului”, a menţionat Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Italia pare să fi depăşit vârful pandemiei, numărul pacienţilor de la terapie intensivă s-a mai redus în ultimele zile, inclusiv în Lombardia.

Franţa rămâne statul european cu cel mai mare număr de decese şi de cazuri noi de la o zi la alta, în pofida măsurilor luate de autorităţi.

Finlanda, spre deosebire de celelalte ţări afectate de pandemia de COVID-19, nu duce lipsă de echipament medical şi de protecţie. Acest lucru se datorează stocului realizat în perioada Războiului Rece.

Danemarca s-a alăturat Austriei şi devine a doua ţară din Europa care anunţă o relaxare treptată a măsurilor impuse pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Numărul deceselor din SUA este mai mare decât cel al morţilor din şase războaie, sunt deja peste zece mii de persoane răpuse de coronavirus. La New York, oficialii iau în calcul îngroparea provizorie a victimelor într-un parc, până va trece pandemia. Deşi în spitale medicii sunt, cu nervii întinşi la maximum, preşedintele Donald Trump, susţine că situaţia generală e pe cale să se îmbunătăţească.

„Nu putem fi bucuroşi când mor atâţia oameni, dar vom fi foarte mândri de munca pe care am depus-o pentru a ţine la minimum nivelul mortalităţii”, a declarat Donald Trump.

Pentru prima oară de la debutul pandemiei, în China nu s-a mai înregistrat niciun nou deces cauzat de coronavirus. Între timp Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că cercetările pentru descoperirea unui vaccin anti-Covid-19 au accelerat.

„70 de ţări s-au alăturat procesului OMS pentru a accelera cercetarea cu privire la tratamente eficiente şi aproximativ 20 de instituţii şi companii se întrec pentru a dezvolta un vaccin”, a relatat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

În plină pandemie de Covid-19, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că planeta duce lipsă de aproape şase milioane de profesionişti în domeniul asistenţei medicale.

Comentarii