Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

14 Sep. 2020 / 11:30

Coronavirus: OMS a raportat o creştere record a numărului zilnic al cazurilor de îmbolnăvire

Aproape 308 mii de oameni s-au contaminat cu COVID-19 în ultimele 24 de ore la nivel global. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat vreodată, iar cei mai mulţi oameni testaţi pozitivi au fost în India, SUA şi Brazilia. În Europa se face simţită prezenţa celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, iar Israelul a decis să impună, din nou, carantină la nivel national, informează Moldova 1.

De astăzi, în Marea Britanie au intrat în vigoare noile măsuri care interzic, printre altele, grupurile mai mari de şase persoane, aşa că britanicii au profitat de ultimul weekend fără restricţii şi au luat cu asalt terasele.

Cancelarul Austriei i-a anunţat deja pe cetăţeni că ţara este lovită de cel de-al doilea val de coronavirus, iar  de astăzi măştile de protecţie sunt obligatorii, în toate unităţile comerciale şi clădirile publice.

„Îndemn  populaţia să respecte cu stricteţe măsurile antiepidemice. Scopul nostru este de a evita o nouă carantină totală”, a menţionat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

În Franţa, epidemia a scăpat din nou de sub control, zilnic în jur de zece mii de oameni află că sunt infectaţi,  spitalele sunt din nou în prag de colaps. 42 de departamente au fost marcate drept zone roşii.

„Sunt foarte mulţi oameni care nu respectă măsurile de prevenire. Şi cred că este necesar un nou set de restricţii”;
„Vacanţa şi deplasarile între diferite oraşe au provocat această  creştere a numărului de îmbolnăviri”, spun oamenii.

Virusul a revenit în forţă şi în Spania, care în ultimele trei zile a raportat 12.000 de cazuri noi. În carantină a ajuns şi moştenitoarea tronului, prinţesa Leonor, dar şi sora ei mai mică, prinţesa Sofia, după ce în clasa ei a fost confirmat un caz de coronavirus.

Cehia înregistrează în ultimele zile cifre record de infectări cu coronavirus. Pentru a treia zi consecutiv, au fost raportate peste 1.500 de cazuri noi, aşa că cehii au luat cu asalt centrele de testare.

Cu 4.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, Israel a decis să impună pentru a doua oară carantina la nivel naţional. Astfel din 18 septembri şi pînă în 9 octombrie se opresc activităţile comerciale neesenţiale, restaurantele se întorc la regimul de livrări, fără să poată servi la mese, şcolile se închid şi sunt interzise deplasările pe o distanţă mai mare de 500 de metri de casă.

 

Comentarii