Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

24 Mar. 2020 / 15:02

Coronavirusul a luat viaţa a peste două mii de persoane în ultimele 24 de ore

Mai mult de 40 de mii de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar mai mult de două mii au decedat la nivel mondial în ultimele 24 de ore. Pentru că oamenii nu respectă măsurile impuse pe timp de pandemie în Europa, s-au dat amenzi ce pornesc de la 26 de euro şi pot ajunge la mii. În Italia se înregistrase o uşoară ameliorare, s-au anunţat 602 decese din cauza COVID-19, ceea ce reprezintă o scădere în raport cu bilanţul de duminică. În România însă au fost confirmate 576 de îmbolnăviri, iar opt pacienţi au decedat, relatează Moldova 1.

Se iau măsuri drastice peste tot în lume pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În zeci de ţări a fost instituită izolarea la domiciliu, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că pandemia dese accelerează.

Ultima ţară care a intrat în izolare naţională pentru cel puţin trei săptămîni este Marea Britanie, unde numărul morţilor trece de 300.

Italia de zile bune este în doliu, zilnic se înregistrează sute de morţi. Pentru a supraveghea oamenii să nu iasă din case, poliţiştii italieni utilizează drone. Medicii sunt alarmaţi pentru că tot mai mulţi tineri se infectează.

În Spania unităţile de terapie intensivă au intrat în special la Madrid, unde pacienţii stau pe podea, pe coridoare, aşteaptând să se elibereze un pat. Pentru că numărul morţilor creşte semnificativ, un patinoar din capitala ţării va fi transformat în morgă. Totodată, armata a intervenit în aziluri de bătrâni unde a găsit bătrâni abandonaţi, chiar morţi în paturi.

Franţa a intrat astăzi în stare de urgenţă sanitară pentru două luni. Cei care nu vor respecta noile măsuri care limitează libertatea de deplasare şi de întrunire riscă amenzi cuprinse între 135 şi 3700 de euro sau chiar şase luni de detenţie. Belgia, precum şi ale ţări, au dat mii de sancţiuni. 

Nici Rusia nu a declarat carantină totală, însă în apropiere de Moscova a început construirea unui spital  pentru pacienţii care vor fi diagnosticaţi cu coronavirus. Acesta ar urma să fie gata în trei săptămîni.
 

 

Comentarii