Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

21 Noi. 2020 / 18:00

Coronavirusul continuă să facă victime în întreaga lume

Noul Coronavirus se răspândeşte cu paşi rapizi in toată lumea. În Germania, numărul infectărilor creşte enorm, de la o zi la alta. Din cauza agravării epidemiei de COVID-19, cel mai mare oraş din Canada, Torino, va intra în carantină. Autorităţile canadiene anunţă că vor fi plasate în izolare începând de luni şi localităţile din provincia Ontario. Între timp, după câteva zile de declin, cresc din nou contaminările în Italia. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 37 de mii de cazuri noi de Coronavirus cu aproape 700 de decese, în condiţiile în care au fost făcute cu 12.000 de teste mai puţin, în ultimele 24 de ore. Pentru detectarea cazurilor de COVID, în şcolile din Franţa va fi introdus un proiect-pilot. Elevii şi profesorii vor fi testaţi cu teste rapide antigen, relatează Moldova 1.

De la începutul pandemiei, în Italia peste un milion 346 de mii de persoane au fost infectate, iar peste 48.600 au murit. Regiunile care au înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor noi în ultimele 24 de ore sunt Lombardia cu peste nouă mii de infectări şi Campania, cu peste patru mii, urmate de Piemonte şi Veneto. La terapie intensivă sunt aproape 3.800 de oameni.

În acelasi timp, creşte numărul infectărilor şi în Germania. Cancelarul Angela Merkel a avertizat asupra gravităţii situaţiei apelând la oameni să limiteze, pe cât se poate, contactele sociale şi să renunţe la deplasările care nu sunt strict necesare.

Iar autorităţile din Franţa au anunţat că şcolile gimnaziale din regiunea pariziană vor participa, începând de luni, la o campanie masivă de testare rapidă prin teste antigen, în cadrul unei operaţiuni-pilot pentru personalul şi elevii care vor participa pe bază de voluntariat. Operaţiunea va începe în data de 23 noiembrie şi se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni în circa 30 de instituţii de învăţământ din regiunea capitalei franceze, conform EFE. Campania cu teste antigen, al căror rezultat se obţine în 15-30 de minute, face parte din noua politică antiepidemică a guvernului francez. Potrvit specialiştilor, aceste teste rapide reprezintă un instrument puternic de combatere a pandemiei şi sunt complementare testelor PCR, considerate în continuare ca fiind teste de referinţă.

Începând de luni, 23 noiembrie, Toronto şi Peel din Canada vor fi plasate în izolare, au precizat autorităţile canadiene. Perioada de carantină, în timpul căreia toate adunările private în interior vor fi interzise, va dura cel puţin 28 de zile, iar contravenienţii riscă o amendă de 750 de dolari canadieni. Adunările la exterior vor fi limitate la 10 persoane, la fel ca şi slujbele religioase, ceremoniile de înmormântare şi căsătorie. În schimb, saloanele de coafură, sălile de fitness, de bingo şi cazinourile vor fi închise. Şcolile vor rămâne deschise deocamdată, dar restaurantele şi afacerile neesenţiale vor face doar livrări la domiciliu. Recentele peviziuni estimează până la 60.000 de noi cazuri zilnice până la sfârşitul lunii decembrie dacă rezidenţii Canadei slăbesc eforturile de combatere a transmiterii virusului.

Autorităţile Serbiei anunţă că după o slujbă fără respectarea măsurilor, patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit de COVID. El s-ar fi infectat cu Coronavirus la scurt timp după o slujbă de înmormântare cu mii de participanţi şi fără respectarea măsurilor.

 

Comentarii