Ştiri

Sursa imaginii: evz.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

29 Iun. 2020 / 15:00

COVID-19 în lume: Bilanţul deceselor a depăşit 500 de mii

O persoană decedează la fiecare 18 secunde de COVID-19. Astfel, bilanţul deceselor la nivel mondial a depăşit 500 de mii, iar peste zece milioane de oameni au contractat virusul. SUA, Brazilia şi Rusia sunt cele mai afectate ţări. Atât timp cât nu există un vaccin, experţii în sănătate recomandă oamenilor să păstreze distanţa fizică, să poarte mască de protecţie şi să-şi igienizeze mâinile, relatează Moldova 1.

Doar în Statele Unite au fost raportate peste 2,6 milioane de cazuri de Coronavirus, iar numărul creşte alamant de la o zi la alta. Spitalele din toată ţara sunt pline. Vicepreşedintele Mike Pence a făcut apel către americani să poarte măşti de protecţie. Este primul oficial de la Casa Albă care lansează acest mesaj. Donald Trump însă refuză în continuare să poarte mască. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, guvernatorii din Texas, Florida şi California au ordonat închiderea barurilor, spre nemulţumirea afaceriştilor.

Situaţia se agravează şi în China. O jumătate de milion de persoane care locuieşte în proximitatea capitalei Beijing a fost plasată în izolare. Doar o persoană din fiecare familie va fi de acum autorizată să iasă din casă o dată pe zi pentru a cumpăra alimente şi medicamente. Primăria din Beijing a lansat o vastă campanie de depistare, a închis şcolile şi i-a îndemnat pe locuitori să nu părăsească oraşul.

Abatoarele din Germania au devenit adevărate focare de infecţie. Asa că Ministerul Sănătăţii le-a obligat pe acestea, din 1 iulie să îşi testeze angajaţii la Coronavirus de cel puţin două ori pe săptămână.

Cehia înregistrează un vârf al contaminărilor cu COVID-19, însă ministrul Sănătăţii spune că ţara nu se confruntă cu un al doilea val de pandemie.

Marea Britanie ia în calcul închiderea oraşului Leicester după ce numărul de infectări a explodat în ultimele zile.

300 de oameni au fost izolaţi în Elveţia după o petrecere într-un club de noapte, iar în Serbia patru politicieni, inclusiv ministrul Apărării, abia revenit din Rusia, au fost testaţi pozitiv.

De astăzi, Grecia relaxează şi mai mult restricţiile. Va fi reluată activitatea teatrelor şi se vor putea desfăşura conferinţe, concerte şi iarmaroace. Totodată, vor fi redeschise cazinourile şi taberele pentru copii.

Grecia şi-a redeschis frontierele pentru cetăţenii a 20 de ţări, printre care şi România. Din 1 iulie, accesul ar putea fi permis şi locuitorilor din alte state.

Comentarii