Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

24 Mar. 2020 / 16:05

Creşte numărul cazurilor importate de COVID-19 în Coreea de Sud şi China

Coreea de Sud şi China se numără printre ţările asiatice care se confruntă cu un nou val de infectări de coronavirus, cauzat de persoane infectate din alte regiuni care vin acum în aceste ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.

China a raportat marţi 78 de cazuri de COVID-19, majoritatea contaminări importate din străinătate, provocând temeri legate de un nou val de contagiune. De de altă parte, au fost înregistrate şapte decese, potrivit bilanţului oficial al Ministerului Sănătăţii. Toate au survenit la Wuhan, unde un nou caz a fost semnalat după cinci zile fără contaminări suplimentare. Din cele 78 de noi contaminări semnalate marţi, 74 sunt cazuri aşa-zise importate, aproape dublu faţă de ziua precedentă. Numeroase oraşe au adoptat reguli stricte pentru a-i pune în carantină pe noii sosiţi.

Cazurile importate de coronavirus au crescut şi în Coreea de Sud de la 47 la 67, a anunţat astăzi Centrul sud-coreean de control şi prevenţie a bolilor .Cazurile adiţionale cu noul coronavirus arată o tendinţă în scădere în Coreea de Sud, dar numărul infecţiilor importate a marcat cea mai mare creştere zilnică, în timp ce ţara a impus două săptămâni de carantină celor care vin din Europa, conform Yonhap. Coreea de Sud a început să aplice reguli de distanţare socială mai stricte de duminică pentru a încetini pandemia de COVID-19.

În scopul de a stăvili cazurile importate, Coreea de Sud impune două săptămâni de carantină persoanelor sosite din Europa pentru un sejur îndelungat, indiferent dacă acestea prezintă sau nu simptome.

Comentarii