Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

21 Ian. 2020 / 19:45

Creşte numărul victimelor noului coronavirus din China

Creşte numărul victimelor noului coronavirus din China. Autorităţile locale au anunţat două noi decese şi 77 de noi îmbolnăviri. Numărul morţilor a ajuns astfel la 6, iar al îmbolnăvirilor se apropie de 300, scrie BBC. Mai grav e că virusul a depăşit graniţele Chinei şi a ajuns în alte trei ţări din Asia: Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda. Sub monitorizare se află şi un bărbat din Australia şi altul din Filipine.

Specialiştii din Hong Kong acuză autorităţile chineze că ascund adevărul şi numărul celor infectaţi ar depăşi 1.300. Experţii chinezi au confirmat luni că maladia se transmite de la om la om şi deja boala s-a extins în metropolele celei mai populate ţări din lume

Ca măsură de precauţie, medici îmbrăcaţi în costume de protecţie împotriva contaminării biologice, îi examinează pe călători încă din avion. Este verificată temperatura corpului şi cine prezintă şi cel mai mic simptom este dat jos din avion şi transportat la spital.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă afecţiuni ce pornesc de la banala răceală. Se transmit între animale şi unele dintre aceste coronavirusuri au şi capacitatea de transmitere de la animal la om.

Comentarii