Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

30 Sep. 2020 / 20:49

Donald Trump şi Joe Biden au avut prima dezbatere electorală

S-au aruncat vorbe grele la prima dezbatere televizată dintre Donald Trump şi Joe Biden. Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA au abordat diverse teme, de la pandemia COVID-19 şi economie la sănătate, schimbările climatice şi la chestiunile rasiale. Alegerile prezidenţiale americane vor avea loc în data de 3 noiembrie, relatează Mesager.

Schimburile de replici au fost acide. Donald Trump şi Joe Biden şi-au adresat jigniri în mai multe rânduri şi s-au întrerupt unul pe celălalt. Candidatul democraţilor l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SarsCov2 şi din cauza lui au murit foarte mulţi americani.

„Nu are niciun plan pentru a face faţă epidemiei. O mulţime de oameni au murit până ce s-a deşteptat el şi a acţionat mai rapid”, a declarat Joe Biden.

„Dacă te-am fi ascultat şi am fi lăsat graniţele deschise astăzi am fi avut nu 200 de mii de decese, dar milioane. China a fost cea care a aranjat totul”, a răspuns Trump.

Trump şi Biden nu au fost de acord cu privire la momentul în care un vaccin va fi gata. Dacă Trump a afirmat că un ser va apărea în câteva săptămâni, atunci  Biden a spus că nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor. Spiritele s-au încins şi când a venit vorba de economia ţării care este deja afectată din cauza pandemiei, schimbările climatice sau rasism. Dezbaterea a avut loc în prezenţa unui public restrâns, în care s-au aflat şi soţiile celor doi candidaţi, iar persoanele aflate în studio au fost testate pentru Coronavirus.

Comentarii