Ştiri

Sursa imaginii: Rador.ro

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

04 Aug. 2020 / 22:50

Două explozii uriaşe au zguduit oraşul Beirut (VIDEO LIVE)

Explozie devastatoare de origine necunoscută în portul Beirut. În urma deflagraţiei zeci de victime au fost îngropate sub moloz, a informat Crucea Roşie a Libanului marţi, conform DPA, citat de ştirile ProTV.ro.

UPDATE: 22.50 Autorităţile de la Beirut anunţă 40 de decese şi peste 3.000 de răniţi. 

Explozia puternică s-a auzit în tot oraşul, provocând panică în capitala libaneză. Ferestre ale unor clădiri din oraş şi de la periferie au fost sparte de suflul exploziei, iar un fum negru s-a ridicat deasupra portului. Explozia a provocat daune materiale importante. Potrivit unor surse militare citate de presa libaneză, deflagraţia este rezultatul unui accident, nu al unui atac.„Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist", anunţă grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Conform ultimelor informaţii, mai mulţi oameni sunt blocaţi sub dărâmături, iar ministrul Sănătăţii libanez a vorbit de un număr mare de răniţi şi de daune foarte mari.

Explozia uriaşă din Beirut a ucis cel puţin 10 persoane, au declarat pentru Reuters surse din securitatea locală şi medicală. Exploziile au spulberat clădirile şi au transformat străzile oraşului în ruine. O femeie care locuieşte la câţiva kilometri depărtare de locul exploziei a declarat că geamurile i-au fost sparte. 

„Am crezut că este vorba despre un cutremur. Apartamentul s-a mişcat pe orizontală şi dintr-odată am simţit o explozie şi toate uşile şi ferestrele au fost sparte", a afirmat Rania Masri pentru CNN. 

Explozia s-a produs într-un moment sensibil, odată cu prăbuşirea economică a ţării. Tensiunile sunt, de asemenea, mari înaintea verdictului dintr-un proces privind uciderea fostului premier Rafik Hariri în 2005. Un tribunal al ONU urma să emită verdictul său în procesul cu patru suspecţi în uciderea cu maşina-bombă a lui Hariri, vineri.

Comentarii