Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

20 Ian. 2020 / 11:31

După incendiile devastatoare Australia se confruntă cu inundaţii

După incendiile devastatoare Australia se confruntă cu inundaţii, averse cu grindină de dimensiuni uriaşe şi furtuni de praf. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat Melbourne şi Canberra, unde o ploaie cu grindină de mărimea unei mingi de golf a avariat sute de maşini şi a provocat pagube însemnate, relatează Moldova 1.

În nordul ţării, precipitaţiile abundente au inundat numeroase locuinţe şi magazine. Zeci de persoane au fost evacuate şi plasate în centre temporare. În Melbourne şi Canberra bucăţile uriaşe de grindină au spart parbrizul mai multor maşini, geamurile caselor au fost făcute ţăndări la fel şi mai multe acoperişuri au fost avariate.

Numeroase maşini au fost la fel de mult afectate ca şi aceasta. Cred că firmele de asigurare şi cele care deţin vehicule de tractare vor avea o zi distractivă.

Furtuna a scos copaci din rădăcini. Mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Grindina s-a depus într-un strat atât de gros încât oamenii au rămas surprinşi, iar cei mai curajoşi s-au dat cu placa pe gheaţă. Ploaia a ajutat în combaterea incendiilor de vegetaţie, însă multe continuă să ardă. Din septembrie pana acum, flăcările au mistuit peste 2 mii de case si au ars mai bine de 10 milioane de hectare de vegetaţie. Totodată 28 de oameni au şi-au pierdut viaţa. În statul New South Wales furtunile de praf au transformat ziua în noapte. În doar câteva secunde mai multe regiuni au fost înghiţite de norul roşu de nisip.

 

Comentarii