Ştiri

Sursa imaginii: RFI România

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

14 Dec. 2019 / 13:29

Efectele grevei din Paris: Se circulă cu dificultate, iar turiştii îşi anulează rezervările

Parisul este blocat din cauza grevei declanşate pe fondul reformei pensiilor. Parizienii, dar şi turiştii care s-au împuţinat în ultima perioadă sunt nevoiţi să meargă kilometri pe jos pentru a ajunge la destinaţie din cauza traficului infernal. Pe străzi circulă mai puţin de 50% dintre autobuze şi doar două linii de metrou. Cu toate acestea francezii nu renunţă la grevă, relatează Moldova 1.

Se circulă bară la bară pe principalele străzi din Paris. Pentru că nu se pot deplasa cu transportul public, parizienii şi-au scos maşinile din garaje, ceea ce a dus practic la blocarea traficului.

Sute de mii de oameni la Paris sunt nevoiţi să se înghesuite în cele două linii de metrou, singurele care mai funcţionează din cauza grevei. În plus, pe străzi circulă mai puţin de 50% din autobuze.

Cei mai nemulţumiţi sunt însă hotelierii, care au parte de rezervări anulate în ultimul moment. În ceea ce priveşte obiectivele turistice principale, dacă turnul Eiffel a fost redeschis vizitatorilor, Muzeul Luvru funcţionează cu program redus.

Greva generală din Franţa a fost declanşată pe 5 decembrie. Guvernul vrea să elimine, treptat, cele 42 de regimuri speciale existente în prezent şi să introducă o pensie universală, pe puncte. În plus se vrea mărirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Sindicaliştii au avertizat că dacă nu vor ajunge la un acord cu guvernanţii, cel mai probabil greva va continua. 

Comentarii