Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Internaţional

26 Iun. 2019 / 20:10

Europa, pârjolită de caniculă

Europa, pârjolită de caniculă. Este cod violet în Germania. În Elveţia şi în Luxemburg, este cod roşu de vreme toridă, iar în Spania, Franţa, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria şi Grecia e cod portocaliu. Valul de căldură provine din Sahara şi a determinat autorităţile din mai multe ţări să lanseze avertismente severe cu privire la deshidratare şi insolaţie, relatează Mesager.

65 de departamente din Franta sunt sub avertizare de caniculă. Temperatura aerului a atins deja 35 de grade, de astăzi însă vor fi şi 40 de grade la umbră. În spitale există deja zeci de oameni care au cerut ajutorul medicilor. În Paris parcurile şi piscinele rămân deschise peste noapte, iar localnicii şi turiştii pot găsi 1000 de fântâni pentru a se hidrata oricând au nevoie. Autorităţile au amenajat pe stradă şi sute de camere dotate cu ventilatoare sau cu aer condiţionat, în gări şi staţii oamenilor le sunt oferite sticle cu apă.

În Italia, cel puţin 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul, dar pompierii spun că temperaturile mari au favorizat flăcările. Autorităţile române au emis o atenţionare de călătorie, este  cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării. În Germani s-au înregistrat deja 38 de grade Celsius, iar meteorologii au emis avertizare cod violet de caniculă şi disconfort termic.Sute de persoane au fost evacuate ieri dintr-un tren blocat în gara Aeroportului din Düsseldorf, din cauza defectării sistemului de aer condiţionat pe fondul temperaturilor foarte ridicate. Şi în Austria şi Polonia, oamenii au luat cu asalt piscinele şi lacurile pentru a se răcori.

Comentarii