Ştiri

Sursa imaginii: agerpres.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

22 Apr. 2019 / 15:18

O nouă explozie în apropierea unei biserici din Sri Lanka

O furgonetă parcată în apropierea unei biserici din Sri Lanka, unde zeci de oameni au fost ucişi duminică, a explodat luni. Despre aceasta a relatat un martor pentru Reuters, potrivit căruia deflagraţia s-a produs în momentul în care o echipă de genişti încercau să dezamorseze un dispozitiv exploziv, scrie Agerpres.

„Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba”, a declarat martorul citat.

Purtătorul de cuvânt al forţelor de securitate nu a comentat, deocamdată, informaţia.

Menţionăm că aproximativ 290 de persoane au fost ucise şi 500 rănite în atentatele sinucigaşe comise duminică de Paşte în Sri Lanka. Atentatele ce au lovit mai multe biserici şi hoteluri au fost comise de către şapte atacatori sinucigaşi, care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunţat luni un oficial guvernamental, potrivit Mediafax. Organizaţia internaţională a poliţiei, Interpol, a anunţat luni intensificarea asistenţei oferite statului Sri Lanka. „La solicitarea autorităţilor din Sri Lanka, am mobilizat celula de criză a Interpol”, a transmis organizaţia, exprimând disponibilitatea de a oferi asistenţă suplimentară.

Comentarii