Ştiri

Sursa imaginii: baltnews.com

Ştiri / Internaţional

04 Dec. 2018 / 20:08

Fostul preşedinte american George Bush Senior, condus pe ultimul drum

Funeralii de stat pentru cel de-al 41-lea preşedinte al SUA, George H.W. Bush. Sicriul a fost depus astăzi la Capitoliu. Actualul lider american, Donald Trump a declarat miercuri, zi de doliu naţional, relatează Mesager.

Corpul neînsufleţit al fostului preşedinte american George H.W. Bush a fost depus în Capitoliul Statelor Unite ale Americii, la Washington.

Preşedintele Donald Trump şi prima doamnă, Melania Trump au adus un omagiu.

Liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnel, prima persoană care a vorbit în timpul ceremoniei organizate luni în Washington, l-a descris pe Bush ca fiind „umil„ şi „un lider cu principii".

Corpul fostului preşedinte republican va rămâne în Washington până miercuri, când va fi organizată o înmormântare ceremonială la Catedrala Naţională din Washington.

La ceremonie sunt aşteptaţi să participe foştii preşedinţi ai SUA: Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton şi Jimmy Carter.

George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, el s-a stins din viaţă la vârsta de 94 de ani. Cauza morţii nu a fost încă făcută publică.

Comentarii