Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

05 Dec. 2019 / 15:51

Franţa este lovită de o grevă uriaşă

Franţa este lovită astăzi de o grevă uriaşă declanşată de sindicatele care se opun reformei pensiilor în varianta dorită de preşedintele Emmanuel Macron, relatează Moldova 1, făcând referire la presa din Franţa.

Angajaţii din transporturi, profesorii, dar şi lucrători din alte domenii nemulţumiţi că pensiile lor vor scădea sau că vor fi nevoiţi să lucreze mai mulţi ani s-au strâns pentru a bloca ambiţioasa măsură a guvernului.

În jur de 90% din trenurile de mare viteză şi o mare parte din cele regionale rămân în gări, potrivit France24. Metroul din Paris va fi şi el în mare parte oprit, cu 11 linii din cele 16 blocate în totalitate, iar locuitorii capitalei vor fi nevoiţi să se descurce cu maşinile proprii sau cu scuterele şi bicicletele, aşa cum au mai făcut-o în septembrie, scrie Libertatea.ro.

Aceiaşi sursă mai spune că premierul Edouard Philippe va prezenta la mijlocul săptămânii viitoare arhitectura generală a reformei sistemului de pensii, a anunţat Palatul Elysée. Comunicatul administraţiei de la Elysée mai anunţă că preşedintele este „calm şi determinat” în faţa grevei, atent la respectarea ordinii publice, dar şi la nemulţumirile afişate de cetăţeni.

Turnul Eiffel, dar şi mai multe muzee din Paris sunt închise.

Comentarii