Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

15 Oct. 2020 / 13:54

Franţa reinstituie starea de urgenţă sanitară

Franţa reinstituie starea de urgenţă, iar francezii din Paris şi din alte opt oraşe nu mai au voie să iasă din case după ora 21:00. Şi  Germania va introduce noi măsuri mai restrictive în contextul creşterii numărului de cazuri COVID. Polonia, Cehia, Bulgaria raportează recorduri de îmbolnăviri. Şi bilanţul zilnic din Rusia este unul alarmant. Între timp, Vladimir Putin a anunţat că ţara sa a obţinut al doilea vaccin antiCOVID, relatează Moldova 1.

În următoarele patru săptămâni, oamenii din opt oraşe mari din Franţa, între care şi Parisul, nu vor avea voie să iasă din locuinţă în intervalul orar 21:00 - 06:00, iar cei care nu vor respecta măsura  vor fi amendaţi cu 135 de euro la prima abatare şi cu 1.500 de euro la cea dea doua.

„Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macon.

Peste 32.000 de oameni au murit în Franţa din cauza COVID-19.

Germania a înregistrat peste 6.600 de cazuri de Coronavirus în 24 de ore, un record de la izbucnirea pandemiei. Cancelarul Angela Merkel a anunţat noi restricţii în 16 landuri.

„Numărul participanţilor la evenimente private va fi limitat în regiunile cele mai grav afectate, portul măştii va fi obligatoriu peste tot unde oamenii sunt apropiaţi unii de ceilalţi”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Italia impune pentru a doua oară în această săptămînă noi restricţii. Sunt interzise reuniunile cu mulţi participanţi, sunt reduse activităţile sportive şi cele şcolare. Nu sunt permise petrecerile în restaurante. Italia a atins cel mai ridicat nivel de până acum al cazurilor noi de infectare cu Coronavirus, peste 7.300 într-o singura zi, iar bilanţul deceselor este unul scăzut.

Cazurile de COVID-19 au crescut cu 40% într-o săptămână în Regat, iar experţii britanici cred că un lockdown de două săptămâni ar rupe lanţul infectării galopante cu Coronavirus.

 În Polonia, numărul deceselor zilnice provocate de COVID-19 a depăşit pentru prima dată suta de la debutul pandemiei. Având în vedere şi numărul în creştere de contagieri, de sâmbătă polonezii vor trebui să poarte din nou măşti în spaţiile exterioare.

 Între timp, Rusia a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19. Asta deşi serul a fost testat până acum pe doar 100 de voluntari.

„Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru Coronavirus, care se numeşte EpiVakKorona”, a menţionat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Noul vaccin a fost creat pe baza unor substanţe sintetice. Este un vaccin peptidic şi este compus din fragmente de proteine de virus create artificial”, afirmă vicepremierul Rusiei Tatiana Golikova.

Vicepremierul Rusiei a spus că ea personal şi şefa Rospotrebnadzor s-au vaccinat cu EpiVacCorona şi nu au avut „niciun efect secundar". În august, Rusia a anunţat că a devenit prima ţară din lume care a creat un vaccin antiCoronavirus - Sputnik V - iar acum cercetătorii ruşi lucrează la al treilea vaccin. Comunitatea ştiinţifică internaţională a reacţionat cu scepticism la aceste preparate.

 

Comentarii