Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Internaţional

04 Aug. 2020 / 14:00

Franţa, Spania şi Marea Britanie se pregătesc pentru al doilea val de COVID-19

Noi restricţii sunt introduse în Europa în aşteptarea celui de-al doilea val de COVID-19. În Franţa au fost depistate peste 140 de noi focare, iar odată cu ele au fost reluate măsurile de securitate. În unele regiuni ale Regatului Unit a fost impusă carantina, iar pentru a proteja sănătatea cetăţenilor, Spania a suspendat turismul, informează Moldova 1.

În staţiunile franceze, atât pe Atlantic, cât şi pe Riviera Mediterană, purtarea obligatorie a măştilor este reintrodusă pe principalele străzi comerciale. Asta după ce s-a ajuns la concluzia că îmbolnăvirile au luat amploare odată cu permisiunea de a organiza nunţi şi alte evenimente cu participarea unui număr mare de oameni. Chiar dacă francezii se tem că o nouă carantină ar putea să pună la pământ economia ţării, ei salută restricţiile.

În Regatul Unit autorităţile locale din zona metropolitană a Greater Manchester introduc, de asemenea, carantină. Între timp, în Spania, industria turismului a ajuns în impas, însă autorităţile de la Madrid subliniază că sănătatea naţiunii este mai importantă decât beneficiile economice. Au fost impuse noi restricţii la nivel local, mai cu seamă în baruri şi cluburi, unde oamenii se adună în timpul vacanţelor. Măsuri similare se vor aplica şi pe insula Ibiza, unde tinerii din toată Europa vin să se distreze.

Focarele de infecţie înregistrate apar în familii în timpul vacanţelor, când acestea se reunesc pentru a petrece. Aceasta este însă o mare sursă de infecţie, care trebuie stopată, a declarat ministrul Sănătăţii din Spania, Fernando Simon. 

De asemenea, în cele trei ţări, guvernele au introdus un regim de autoizolare pentru cei care se întorc din locuri cu niveluri ridicate de infecţie, iar în cazul când numărul de infectări va creşte, autorităţile vor închide graniţele. 
 

Comentarii