Ştiri

Sursa imaginii: libertatea.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

15 Apr. 2019 / 17:19

Furtuni puternice în SUA

Tornade devastatoare au loc în Statele Unite ale Americii (SUA). Cel puţin opt oameni, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite. Aproape 90.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, relatează Mesager.

Tornadele au făcut pagube importante în Texas, Mississippi, Louisiana, Arkansas şi Georgia. Zeci de case şi autoturisme au fost distruse de rafalele de vânt care au depăşit 200 de km/h. Într-o localitate, din estul Texasului vântul a scos din rădăcini un copac bătrân. Acesta s-a prăbuşit peste o maşină în care se aflau doi soţi şi copiii lor, de trei şi respectiv opt ani. Adulţii au reuşit să iasă din autoturism, iar mama a cerut ajutor unei familii care locuia în apropiere. Copiii nu au putut fi salvaţi.

Şi statul Louisiana a fost afectat de furtuni care au adus ploi şi au provocat inundaţii. Un adolescent de 13 ani şi-a pierdut viaţa după ce  a căzut într-un canal de scurgere. În mai multe orăşele cursurile au fost suspendate până când clădirile grav avariate vor fi considerate sigure.

Orăşelul Franklin, aflat la 200 de km de Dallas, a suferit cele mai mari daune. Tornada a distrus aproape toate casele. Traficul aerian a fost şi el afectat, 6.000 de zboruri au fost anulate sau amânate.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis avertismente de tornadă pentru mai multe regiuni din Maryland, New York, Pennsylvania şi Virginia de Vest.

Comentarii