Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

09 Aug. 2020 / 16:27

Tot mai multe cazuri noi de contaminare cu COVID-19 la nivel mondial

Numărul de cazuri noi de Coronavirus la nivel mondial a depăşit 19 milioane 800 de mii, stabilind un alt record negativ al bolii care a răpus până acum peste 700 de milioane de oameni în opt luni. În încercarea de a opri răspândirea noului Coronavirus, multe ţări sunt nevoite să ia din nou măsuri restrictive, informează Moldova 1.

Norvegia a anunţat săptămâna aceasta că Franţa, Elveţia, Monaco şi Republica Cehă vor intra din nou în „zona roşie" a Coronavirusului, cele patru ţări trecând din nou de pragul de 20 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Între timp, autorităţile ruse au raportat în ultimele 24 de ore peste cinci mii de noi cazuri de infecţii cu noul Coronavirus, un record de la începutul pandemiei. Rusia, o ţară cu o populaţie de peste 144 de milioane de locuitori, se află pe locul patru în lume în ceea ce priveşte numărul de infecţii cu virusul COVID-19.

Asta în timp ce America Latină şi Caraibe au devenit, în ultimele zile, regiunea din lume cel mai grav afectată în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de Coronavirus. Aproape 100.000 de morţi sunt înregistraţi în total doar în Brazilia.

Toate statele încearcă în acest moment să-şi asigure un număr cât mai mare de doze din viitorul vaccin antiCOVID, încercând să-şi pună la adăpost populaţia de următoarele valuri ale pandemiei, deşi încă nu există pe piaţă un vaccin viabil. Deocamdată, numeroase variante sunt în faza de testare. Rezultatele însă par a fi promiţătoare, iar Uniunea Europeană centralizează deja solicitările de vaccin.

Autorităţile din Singapore anunţă că vaccinul împotriva COVID-19 va fi testat de săptămâna viitoare pe 100 de voluntari în cadrul unei prime faze care va dura până în octombrie.

„Până acum au venit 250 de persoane, însă nu fiecare va fi eligibil pentru a fi examinat. Acum suntem în căutarea mai multor voluntari cu vârsta cuprinsă între 21 şi 80 de ani. Mizăm mult să testăm noul vaccin pe persoanele mai în vârstă”, a menţionat Jenny Low, profesor la Universitatea din Singapore.

Cu o viteză ameţitoare creşte numărul de cazuri noi de infectări în Olanda. Ţările de Jos au ajuns la peste 57 de mii de cazuri şi peste şase mii de decese. Premierul olandez a avertizat oamenii că vor fi introduse din nou măsurile de carantină în cazul în care regulile de combatere a pandemiei vor fi sfidate.

„Fac apel în special pentru tineri. Ei sunt cei care în ultima perioadă au ignorat cu desăvârşire regulile de protecţie. Pentru numele lui Dumnezeu, să depunem cu toţii eforturi pentru a nu mai fi nevoiţi să reintroducem carantina. Pandemia de Coronavirus nu s-a terminat. Nu e nicio glumă. Este incredibil de stupid să susţii aşa ceva”, a declarat Mark Rutte, prim-ministrul Ţărilor de Jos.

Între timp, Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a Coronavirusului. Deşi există în prezent 23 de cazuri active de COVID-19 în ţară, toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare. Primul caz importat cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost depistată la 1 mai. Ţara şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi, la 19 martie. Până în prezent, în regiune s-au înregistrat peste 1 500 de contaminări şi 22 de decese.

Comentarii