Ştiri

Sursa imaginii: politicidesanatate.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

15 Sep. 2020 / 12:29

În Spania a început testarea pe oameni a unui vaccin antiCOVID-19

Franţa, Spania şi Cehia raportează o creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri, relatează Moldova 1.

Franţa anunţă peste şase mii de noi cazuri de infectări în ultimele 24 de ore. Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”, aşa că autorităţile au impus noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor.

În Spania a început testarea pe oameni a unui vaccin antiCOVID-19, dezvoltat de o companie belgiană. La cercetare participă 190 de voluntari.

„În aceasă fază vom analiza parametrii biologici, indiferent de apariţia anticorpilor, şi vom analiza şi tipurile de anticorpi”, a spus Alberto Borobia, cercetător.

Deşi se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, Cehia relaxează regulile de carantină.

„Cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu prezintă simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască. Nici persoanele care au fost infectate în precedentele 90 de zile nu mai trebuie să intre în carantină”, susţine Adam Vojtech, ministrul Sănătăţii din Cehia.

Şcolile s-au deschis luni în aproape toată Italia. Peste cinci milioane de copii şi adolescenţi s-au întors în bănci după şase luni. Masca este obligatorie în toate spaţiile comune.

În acelaşi timp, un virolog chinez care a fugit în Statele Unite din motive de siguranţă susţine că are dovezi ştiinţifice pentru a demonstra că noul Coronavirus a fost produs într-un laborator din Wuhan şi că le va face publice. În toată lumea sunt însă aproximativ 30 de milioane de cazuri confirmate, iar peste un milion de oameni au decedat.

Comentarii