Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

10 Iul. 2019 / 13:02

Intemperiile fac ravagii în întreaga lume

Inundaţii catastrofale au avut loc într-o localitate din Spania. O persoană şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla a fost luată de ape. Puhoaiele au distrus mai multe drumuri, au inundat locuinţe şi au provocat pagube semnificative. A fost prăpăd şi în mai multe regiuni din Italia, unde a plouat cu grindină, iar vântul a măturat totul în cale, relatează Moldova 1.

În câteva ore, o ploaie torenţială a transformat străzile provinciei Navarra în râuri. Şuvoaiele au luat pe sus maşinile şi le-au purtat câţiva kilometri pe străzile oraşelor.

Precipitaţiile au atins chiar şi 100 de litri pe metrul pătrat. În unele zone, apa a ajuns la patru metri. Autorităţile au decretat stare de alertă în Navarra.

Şi la Verona (Italia) a plouat cu gheaţă de mărimea unei mingi de golf, iar o plajă a fost măturată de vântul puternic. Speriaţi oamenii au început să caute un loc pentru a se adăposti.

Este dezastru şi în China din cauza inundaţiilor. Peste 25 de mii de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, dar şi a lunecărilor de teren provocate în urma ploilor. Sute de case şi drumuri au fost distruse.

În regiunea rusă Irkutsk, care este afectată de inundaţii, sute de oameni au fost spitalizaţi. Potrivit unui ultim bilanţ, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor.

Comentarii