Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Internaţional

10 Aug. 2020 / 16:25

Inundaţii devastatoare pe insula Evia, Grecia: cel puţin şapte morţi

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii de proporţii pe insula grecească Evia, aflată la nord-est de Atena, potrivit celui mai nou bilanţ, informează digi24.ro.

Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor.

Insula grecească Evia este o populară destinaţie turistică asupra căreia s-au abătut inundaţii puternice. Printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt un bebeluş de opt luni şi doi bătrâni de peste 80 de ani, membri ai aceleiaşi familii. Ei au fost surprinşi de viitură în casă.

Pompierii au primit peste 600 de cereri de ajutor de la oameni blocaţi în mijlocul apelor, în case sau maşini. Torentele au îngreunat sosirea ajutoarelor. Inundaţiile s-au produs după ce câteva ape curgătoare s-au revărsat în urma unei furtuni puternice.

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

„Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit”, le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului. „Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a spus acesta. Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis este aşteptat, la rândul lui, să viziteze regiunea luni.

Vremea extremă face adesea victime în Grecia. În noiembrie 2017, viituri devastatoare au lovit oraşul Mandra, aflat la vest de Atena. 24 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci. Anul trecut, în iulie, şapte oameni au murit într-o furtună produsă în nordul Greciei.

Comentarii