Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

02 Dec. 2019 / 13:41

Inundaţiile din sud-estul Franţei au făcut noi victime

Cel puţin cinci persoane, dintre care trei salvatori care interveneau cu un elicopter pentru ajutorarea sinistraţilor au decedat în urma inundaţiilor puternice şi ploilor torenţiale produse duminică în regiunea de sud-est a Franţei, informează Le Figaro, potrivit Mediafax.

Inundaţiile de duminică, provocate de ploile puternice din ultimele zile, vin la doar o săptămână după ce alte şase persoane au murit din cauza unor fenomene asemănătoare în aceeaşi regiune.

Trei membri ai Protecţiei Civile, care plecaseră cu un elicopter pentru salvarea mai multor locuitori afectaţi de intemperii în departamentul Var au fost găsiţi morţi în noaptea de duminică spre luni în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu era plasată sub cod roşu de inundaţii, a informat Ministerul de Interne prin intermediul unui comunicat.

„În timp ce elicopterul EC145 al Protecţiei Civile se îndrepta spre Le Luc-Le Cannet (Var) pentru o misiune de recunoaştere şi salvare, legăturile radio şi radar s-au întrerupt”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

„Cei trei ocupanţi ai elicopterului au fost găsiţi morţi la 01:30 (02:30, ora Republicii Moldova n.r.)” în apropierea municipiului Rove, în regiunea Marsilia”,  a explicat într-un comunicat ministrul de interne, Christophe Castaner. Acesta a adăugat că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a prăbuşirii elicopterului.

„În timp ce Franţa se pregăteşte pentru omagierea celor 13 militari care au murit la datorie în Mali, ţara noastră pierde alţi trei eroi, care şi-au dat viaţa pentru protejarea francezilor”, se mai arată în comunicatul ministrului.

De asemenea, două persoane au fost găsite decedate pe Coasta de Azur, regiune puternic afectată de ploile torenţiale din ultima perioadă.

Totodată, autorităţile au anunţat că au decis închiderea şcolilor în mai multe regiuni din sudul şi sud-estul Franţei, din cauza inundaţiilor.

Comentarii

Ultimele Ştiri

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 13:40

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Vezi arhiva