Ştiri

Sursa imaginii: news.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Internaţional

15 Dec. 2019 / 18:27

Iran: Şcoli închise în mai multe oraşe din cauza poluării atmosferice

Autorităţile au ordonat închiderea mai multor şcoli din Teheran şi din alte oraşe din Iran, duminică, din cauza poluării atmosferice care a ajuns la un nivel de alertă pentru sănătate, relatează news.ro.

La Teheran, un nor gros cenuşiu învăluie oraşul de mai multe zile,făcând imposibilă vederea munţilor Alborz, care domină capitala. Sâmbătă, norul de poluare era vizibil în văi la peste 20 de kilometri de oraş.

Decizia de închidere a şcolilor din capitală a fost anunţată de viceguvernatorul provinciei Teheran, Mohammad Taghizadeh, el precizând că poluarea a atins un nivel “nociv pentru categoriile vulnerabile”. “Toate şcolile din provincie, cu excepţia celor dim două cantoane, sunt închise duminică”, a adăugat el, menţionând că şcolile ar putea rămâne închise şi luni.

Duminică, sunt închise şcolile şi în provincial Alborz, limitrofă cu Teheran, precum şi în oraşele Qom şi Arak, în zona centrală a Iranului.

Şcolile din Teheran au mai fost închise mai multe zile în noiembrie din cauza poluării atmosferice. Autorităţile le-au recomandat oamenilor în vârstă, copiilor şi celor care au probleme respiratorii să rămână în casă. De asemenea, li s-a recomandat iranienilor să evite activităţile sportive.

 

Comentarii