Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

06 Apr. 2020 / 16:01

Italia a anunţat cel mai mic număr de decese din ultima perioadă

Se întrevede o rază de speranţă în trei cele mai afectate ţări din Europa de Covid-19. Italia a anunţat în ultimele 24 de ore cel mai mic număr de decese din ultima perioadă - circa 530, lucru atestat şi în Franţa unde s-au înregistrat circa 370 de morţi. Şi în Spania cifrele sunt în uşoară scădere, deşi ultimul bilanţ zilnic arată 700 de decese. Peste Ocean, Statele Unite ale Americii anunţă un bilanţ sumbru: doar într-o singură zi au murit circa 1200 de persoane. Noul coronavirus a infectat peste un milion două sute de mii de oameni pe glob şi a luat aproape 70 de mii de vieţi, relatează Moldova 1.

În Marea Britanie, se duce o luptă contracronometru cu noul coronovaris, tot mai mulţi oameni sunt infectaţi şi îşi pierd viaţa. Premierul Boris Johnson a fost internat în spital la 10 zile după ce a fost testat pozitiv. Regina Elisabeta a II-a a ţinut  aseară un discurs special. Suverana i-a încurajat pe oameni şi le-a mulţumit medicilor şi asistentelor din prima linie.

„Vom reuşi şi acest succes va aparţine fiecăruia dintre noi. Ar trebui să ne consolăm că, deşi vom mai avea multe de îndurat, zilele bune se vor întoarce. Vom fi din nou cu prietenii noştri. Vom fi din nou cu familiile noastre. Ne vom întâlni din nou”, a spus regina Elisabeta a II-a.

Chiar dacă în Regat au fost impuse măsuri de autoizolare, iar parcurile sunt închise, oamenii ies din case pentru a face jogging. În Italia şi Spania a apărut luminiţa de la capătul tunelului: cele mai recente bilanţuri arată că numărul de cazuri raportate s-a stabilizat, iar decesele au fost mai puţine faţă de ziua anterioară.

„Suntem mai bine, au început să scadă puţin numărul de infectări şi reuşim să tratăm tot mai mulţi bolnavi”, susţine doctoriţa din Spania Esther Alvarez.

Totodată autorităţile italiene intenţionează ca după Paştele catolic să repornească treptat activităţile economice.

 „Cu siguranţă, va trebui să programăm ieşirea treptată şi reluarea activităţii, luând în calcul faptul că virusul va circula printre noi. Deci, reluarea activităţii va trebui să fie coordonată şi protejată. Primele vor fi deschise afacerile mici cu un singur angajat”, a declarat Pierpaolo Sileri, ministrul adjunct al Sănătăţii.

În Germania deşi sunt peste 90 de mii de oameni contaminaţi, iar numărul deceselor trece de 180, autorităţile anunţă o scădere uşoară de infectări faţă de ziua precedentă. Pentru că a fost un weekend plin cu soare iar oamenii au ieşit din case,  pe străzi au patrulat mii de poliţişti care au verificat dacă oamenii păstrează distanţa socială. Conform legii în vigoare cei care nu vor respecta măsurile impuse riscă amenzi de la 2.500 la 25.000 de euro.

La Berlin poliţiştii au intervenit pentru a dispresa un grup de protestatari adunaţi în faţa porţii Brandenburg. Pentru a ajuta în criza cauzată de coronavirus, premierul Irlandei  de meserie medic a anunţat că va lucra o tură pe săptămînă. Oficialul va colecta datele despre simptomele cetăţenilor prin telefon, pentru că în Irlanda iniţial persoanele suspecte al coronavirus sunt intervievate de la distanţă.

Cele mai multe persoane infectate, peste trei sute de mii, sunt în Statele Unite ale Americii care continuă să fie epicentrul pandemiei de coronavirus. Experţii cred că urmează cea mai dificilă şi cea mai tristă săptămână de la debutul pandemiei.

„Va fi cea mai dificilă şi cea mai tristă săptămână pentru cei mai mulţi dintre americani, va fi, momentul nostru 11 Septembrie. Nu va fi ceva localizat, se va întâmpla peste tot în ţară”, a menţionat viceamiralul Jerome Addams, chirurgul general al SUA.

„Lucrurile se vor înrăutăţi şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Va fi şocant pentru unii. Cu siguranţă, e tulburător să vedem toate astea”, a mai spus Anthony Fauci, Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

În New York, cel mai afectat stat, autorităţile cer disperate ajutor - echipament, dar şi cadre medicale - pentru ca spitalele să facă faţă numărului uriaş de pacienţi. Statul american are aproape acelaşi număr de infectări ca Italia sau Spania, iar bilanţul deceselor a trecut de 4.000.

 

Comentarii