Ştiri

Sursa imaginii: azh.kz

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

12 Sep. 2020 / 13:49

Mai multe ţări au înăsprit măsurile pentru a limita răspândirea COVID-19

Mai multe ţări europene au înăsprit măsurile pentru a limita răspândirea Coronavirusului. Ungaria, Cehia şi Ucraina au înregistrat un număr record de îmbolnăviri. Cele mai multe infectări rămân a fi atestate în America, India şi Brazilia. Între timp, China testează pe oameni un vaccin sub forma unui spray nazal, relatează Moldova 1.

„Circa 180 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare, dintre care 35 sunt deja testate pe oameni. Nicio maladie până acum nu a fost cercetată atât de intens, este o dovadă a progreselor incredibile în ştiinţă şi tehnologie pe care omenirea le-a făcut în ultimii ani”, a declarat Tedros Adhanom, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Totuşi, numărul infectărilor continuă să crească. În Cehia, de trei zile sunt peste o mie de cazuri noi, iar numărul pacienţilor în stare gravă a crescut.

Infectări record sunt şi în Ucraina, fiind despistate peste trei mii de cazuri noi. Rata de răspândire a virusului a crescut în Marea Britanie şi Franţa.

Cifra ridicată a cazurilor de infectări noi a determinat mai multe state să înăsprească restricţiile. În Austria, unde cifra totală a infectărilor a ajuns la aproape 32 de mii, masca devine obligatorie în toate spaţiile închise, iar numărul participanţilor la evenimente e limitat.

Şi Portugalia introduce noi reguli antiCOVID-19. Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise şi se impun limite de socializare. Nu este permis nici consumul băuturilor alcoolice mai târziu de 20:00.

 

Comentarii