Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

20 Sep. 2020 / 13:36

Mai multe ţări au înregistrat o creştere cu peste zece la sută a cazurilor de COVID-19

Noul tip de Coronavirus continuă să facă ravagii în majoritatea statelor lumii. Sunt tot mai multe infectări cu noul Coronavirus în majoritatea ţărilor europene. Mai mult de jumătate dintre acestea au înregistrat o creştere de peste zece la sută în ultimele două săptămâni. Marea Britanie ar putea intra în carantină în etape de două săptămâni pentru jumătate de an. Între timp, Germania a înregistrat sâmbătă cel mai ridicat număr zilnic de cazuri de infectare din aprilie şi până acum, cu 2.297 de noi cazuri, relatează Moldova 1.

În total, circa 270 de mii de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei, care a făcut 9.384 de morţi, dintre care şase în ultimele 24 de ore. Această ţară efectuează totuşi aproximativ de două ori mai multe teste pe săptămână în septembrie comparativ cu aprilie - un milion în prezent, faţă de 500.000 în urmă cu cinci luni.

Între timp, Franţa a înregistrat circa 13.500 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un număr echivalent cu cel înregistrat în ajun, dar rata de pozitivare a crescut, pentru prima dată în ultimele zece zile.

Iar britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul Coronavirus vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline, a anunţat sâmbătă Guvernul în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive.

Măsuri pentru limitarea deplasărilor şi a adunărilor publice intră în vigoare, de luni, şi în anumite părţi ale regiunii Madrid, mai ales în cartiere populare de la marginea capitalei. 860.000 de oameni în total sunt afectaţi de aceste noi restricţii, adică 13 la sută din populaţia de 6,6 milioane a regiunii.

Peste Ocean, administraţia preşedintelui Trump debordează de optimism în privinţa calendarului pentru un vaccin antiCovid, chiar dacă, deocamdată, niciunul nu a fost aprobat.

Un protest faţă de purtarea măştii a avut loc, sâmbătă seara, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Participanţii au purtat steaguri tricolore, precum şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva cităm -  „dictaturii sanitare”. Singurii care au purtat mască au fost jurnaliştii şi jandarmii. Aceştia din urmă au încercat să-i convingă pe oameni să plece acasă, fiind un protest neautorizat.

Comentarii