Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

10 Aug. 2020 / 15:57

Mai multe ţări înteţesc măsurile de protecţie împotriva COVID-19

La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor cu noul virus se apropie de 20 de milioane, iar cel al deceselor a trecut de 700.000. Statele Unite au depăşit cinci milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi rămân pe primul loc în lume, fiind ţara cea mai afectată în această pandemie. Urmează Brazilia, cu peste trei milioane de cazuri. Mai multe ţări de pe continentul european înteţesc măsurile de protecţie împotriva COVID-19, relatează Moldova 1.

Pandemia a ucis peste 162.000 de americani, milioane de oameni au rămas şomeri şi riscă să fie evacuaţi din locuinţe din cauza crizei. Printre cei infectaţi în ultimele două săptămâni ale lunii iulie se numără aproape 100.000 de copii .

Brazilia a depăşit oficial 100.000 de decese. Virusul face ravagii mai ales în favele, cartierele sărace ale marilor oraşe.

Pe continental european, de asemenea, este alertă. În Cehia la sfârşitul săptămânii au fost raportate peste 320 de cazuri noi de COVID-19. Asemenea cifre nu au mai fost înregistrate decât în aprilie. Autorităţile franceze au emis o nouă restricţie ce intră în vigoare începând de astăzi la Paris. Măştile sunt obligatorii pentru toţi cei de peste 11 ani, în anumite zone aglomerate.

Italia extinde până în 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria.

În România a fost raportat un nou record de infectaţi cu virusul COVID-19, peste o mie de cazuri în ultimele 24 de ore. Bilanţul ajunge la peste 53.000 de contaminări. Între timp, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului.

Comentarii