Ştiri

Sursa imaginii: stirileprotv.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

16 Sep. 2020 / 12:15

Mai multe ţări lucrează la elaborarea unor vaccinuri antiCOVID

Competiţia pentru vaccinul antiCOVID-19 devine din ce în ce mai strânsă. Rusia a lansat deja în circuitul public primele doze de ser. China susţine că un vaccin antiCOVID ar putea fi disponibil pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie. Emiratele Arabe Unite au aprobat deja un astfel de preparat doar pentru personalul medical, iar peste ocean, Donald Trump a afirmat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea să fie disponibil într-o lună, deşi este contrazis de experţi, relatează Moldova 1.

Statele Unite este ţara cea mai afectată de COVID-19, cu peste 200 de mii de decese şi aproape şapte milioane de îmbolnăviri. Preşedintele Donald Trump, aflat în campanie electorală, este tot mai convins că un vaccin american va fi gata în scurt timp.

Rusia, care a anunţat încă din august că a pus la punct vaccinul antiCOVID, a început primele teste pe oameni. Acestea arată însă că ar genera reacţii adverse.

Emiratele Arabe Unite au anunţat că au aprobat utilizarea de către personalul medical a unui vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază de testare.

Vaccinurile împotriva COVID-19 dezvoltate în China ar putea fi gata de utilizare pentru publicul larg din noiembrie, potrivit unui oficial chinez, căruia i s-a administrat un vaccin experimental.

China are patru vaccinuri antiCOVID-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puţin trei dintre acestea au fost deja oferite unor angajaţi din domenii prioritare în cadrul unui program de urgenţă lansat în iulie.

Şi în Europa, Spania, Italia, Marea Britanie şi Germania se lucrează la elaborarea unor vaccinuri. În prezent, peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt testate pe oameni în întreaga lume, în speranţa stopării pandemiei.

Comentarii