Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

14 Apr. 2019 / 18:10

Mai mulţi răniţi la un protest din Albania

Cel puţin 15 persoane au fost rănite sâmbătă seara la Tirana, capitala Albaniei, în timpul unui protest faţă de regimul prim-ministrului Edi Rama, la care au participat mii de persoane, relatează publicaţia Deutsche Welle, scrie Mediafax.

Autorităţile albaneze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a împiedica protestatarii să între în clădirea Parlamentului.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în altercaţiile dintre protestatari şi jandarmi, au anunţat reprezentanţii Partidului Democrat (centru-dreapta), organizatorii protestului. Ministerul de Interne din Albania a anunţat prin intermediul unui comunicat că cinci jandarmi au fost răniţi în cadrul protestului.

Manifestanţii cer demisia prim-ministrului Edi Rama, liderul Guvernului socialist, şi organizarea de alegeri anticipate. Protestele din Albania sunt în desfăşurare de două luni.

Protestatarii nu au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, dar au aruncat cu sticle incendiate, petarde şi bombe fumigene în autorităţi. De asemenea, un grup de protestatari este investigat pentru incendierea unei maşini.

Comentarii