Ştiri

Sursa imaginii: ziare.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

26 Mar. 2020 / 10:37

Ministrul Sănătăţii din România şi-a dat demisia

Ministrul Sănătăţii al României, Victor Costache şi-a dat demisia joi dimineaţă, după ce aseară a anunţat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureştenilor pentru coronavirus. Premierul României Ludovic Orban a anunţat joi dimineaţă că îl propune pentru funcţie pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava şi a fost chemat la Bucureşti de urgenţă, relatează digi24.ro.

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătăţii şi Ludovic Orban au avut aseară o discuţie aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale şi a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunţului privind testarea bucureştenilor, anunţată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică.

Sursele citate susţin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunţ. De asemenea, el ar fi vurt să demisoneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situaţia dezastruoasă din spitale, mai  spune aceste surse.

Ludovic Orban a anunţat într-o declaraţie de presă că a luat act de demisia lui Costache: ”Am luat act de această demisie, îi voi transmite preşedintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc şi împreună am luat o serie de decizii importante”

„Regret demisia, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc. Îi voi propune domnului Preşedinte pentru funcţia de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătăţii. Avem prioritate zero achiziţia de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajaţii”, a spus Orban.

Comentarii