Ştiri

Sursa imaginii: Wikipedia

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Internaţional

04 Iun. 2019 / 16:26

NATO este pregătită să primească Macedonia în Alianţă

Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să primească Macedonia de Nord ca al 30-lea stat membru. Anunţul a fost făcut de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg aflat într-o vizită la Skopje, unde oficialul a fost însoţit de ambasadorii celor 29 de state-membre, relatează Moldova 1.

„Suntem pregătiţi să vă primim”, „Este important să felicităm Macedonia de Nord pentru reformele pe care le-a implementat”, a declarat secretarul general al NARO, Jens Stoltenberg.

Macedonia de Nord a semnat în februarie acordul de aderare, care intră în vigoare după ce este ratificat de toate cele 29 de ţări membre. Până acum, acordul a fost ratificat de 14 state. Aderarea Macedoniei de Nord la UE şi NATO a fost blocată până recent de Grecia din cauza unei dispute privind numele ţării, care s-a încheiat anul trecut, când fosta republică iugoslavă a acceptat să-şi schimbe numele oficial în Macedonia de Nord. Rusia susţine că NATO subminează securitatea în regiunea balcanică prin primirea în alianţă a unor state din această zonă.

Comentarii