Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

12 Noi. 2019 / 14:11

Ninsori puternice în mai multe ţări ale lumii

În timp ce Republica Moldova se bucură de temperaturi primăvăratice, în mijlocul Mediteranei ninge puternic. De un peisaj de iarnă au parte localnicii din zonele nordice din Germania, Franţa şi Italia. Un strat consistent de zăpadă s-a aşternut în sud-vestul Statelor Unite, dar şi în nordul Africii. Relatează Moldova 1.

Aproape 20 de centimetri de zăpadă s-au depus în nordul Spaniei, dar şi în nordul insulei turistice Mallorca. Pe străzi  au fost scoase autospecialele de deszăpezire pentru a nu bloca traficul.

Ninge ca în poveşti în zonele nordice din Germania, Franţa şi Italia unde schiorii se bucură de adrenalina de pe partie.

Si în sud-vestul Statelor Unite a venit iarnă, deşi încă nu au maşinile echipate corespunzător şoferii se bucură de zăpadă şi promit să fie prudenţi la drum.

„E prima zăpadă din acest an şi până ne obişnuim cu vremea trebuie să fim foarte atenţi cum conducem”. „Ştiu că în noiembrie trebuie deja să ne aşteptăm la ninsori, dar pentru mine parcă este totuşi prea devreme” spun oamenii.

Se circulă cu dificultate şi în nordul Africii, mai cu seamă în Algeria unde ninge de cîteva zile. Este frig de crapă pietrele în zonele muntoase din Mongolia unde meteorologii au anunţat că noaptea termometrele vor coborî pînă la minus 30 de grade, iar pe timp de zi vor fi minus 15 grade.

Comentarii