Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

16 Ian. 2020 / 13:11

Noi detalii în cazul avionului ucrainean doborât în Iran

Aparatul de zbor a fost lovit de două rachete în 23 de secunde. Potrivit presei străine, aeronava s-a prăbuşit după a două lovitură, transmite Moldova 1.

Potrivit cotidianului New York Times, piloţii au încercat să revină pe aeroport, dar o a doua rachetă, care a atins aeronava după numai 23 de secunde, a dat lovitură fatală. Sub presiunea comunităţii internaţionale şi a protestelor interne, autorităţile iraniene au arestat mai multe persoane, suspectate de implicare. De la doborârea avionului Boeing, principala agenţie europeană de aviaţie recomandă companiilor să evite spaţiul aerian al Iranului.

După trei zile de dezminţiri, Iranul a recunoscut că a doborât Boeingul din greşeală, din cauza unei erori umane. Preşedintele iranian Hassan Rohani a promis că toţi cei responsabili pentru această „greşeală de neiertat” vor fi pedepsiţi. După cumplita tragedie, de câteva zile, mii de oameni protestează împotriva regimului. În mai multe oraşe, autorităţile au făcut arestări masive în rândul manifestanţilor.

Comentarii