Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

23 Sep. 2020 / 14:30

Noi restricţii în mai multe ţări privind virusul SARS-CoV-2

Virusul pandemic SARS-CoV-2 obligă guvernele să impună noi restricţii. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat un plan din cinci puncte, cu noi restricţii în Anglia, care ar putea dura jumătate de an. Măsuri dure au fost deja impuse în Spania, Italia, Austria, Cehia sau Ungaria, relatează Moldova 1.

Munca de acasă, închiderea barurilor, restaurantelor şi a altor localuri la ora 22:00, purtarea măştii devine obligatorie în magazine şi taxiuri, iar numărul participanţilor la nunţi se reduce la 15 - acestea sunt noile reguli care vor intra în vigoare în Marea Britanie în zilele următoare.

Companiile care vor încalca regulile vor fi sancţionate cu până la 10.000 de lire sterline sau chiar cu închiderea, în timp ce persoanele fizice ar putea fi amendate cu 200 de lire sterline dacă nu vor purta mască.

În Danemarca, poliţia patrulează pe străzi pentru a vedea dacă oamenii poartă mască şi nu stau în grupuri mari şi dacă barurile şi terasele se închid la ora 22:00.

În Ungaria au fost reînfiinţate celulele de criză, iar masca a devenit obligatorie în toate spaţiile publice.

Peste ocean, situaţia rămîne critică. Statele Unite au depăşit pragul de 200 de mii de decese, iar Donald Trump a cerut sancţionarea Chinei pentru apariţia pandemiei de COVID-19.

În acelaşi timp, Rusia a anunţat că va înregistra cel de-al doilea potenţial vaccin împotriva virusului COVID-19. Primul preparat este deja testat pe oameni.

Comentarii