Ştiri

Sursa imaginii: dcnews.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Internaţional

09 Dec. 2019 / 15:29

Noua Zeelandă: Cinci persoane au decedat şi mai multe au fost rănite în urma erupţiei vulcanului

Cel puţin cinci persoane au murit, mai multe au fost rănite, iar altele sunt date dispărute după erupţia vulcanului de pe Insula Albă din nordul Noii Zeelande. În momentul erupţiei aproximativ 100 de turişti se aflau „pe sau în jurul” vulcanului, relatează Mesager.

Mai multe elicoptere au fost trimise să-i evacueze pe oamenii de pe insulă. Autorităţile au informat că zeci de persoane au fost salvate, însă au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte. Majoritatea dintre cei răniţi au suferit arsuri şi au fost transportaţi la spital.

„Credem că aproximativ 100 de persoane erau pe insulă sau în jurul ei, dintre care despre unele nu mai ştim nimic. Este o situaţie care evoluează şi, desigur, toate gândurile noastre sunt către persoanele în cauză”, a spus prim-ministrul Jacinda Ahern.

Vulcanul a aruncat o coloană de fum de peste trei kilometri în aer. O bună parte din insulă a fost acoperită cu cenuşă. Totuşi, specialiştii au spus că a fost o erupţie de scurtă durată. Vulcanul Whakaari este unul dintre cei mai activi din Noua Zeelandă, iar insula este vizitată anual de peste 10 mii de turişti.

Comentarii