Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

23 Feb. 2020 / 18:28

Numărul cazurilor de infectări cu coronavirus creşte în Italia

Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus confirmate în Italia a ajuns duminică la cel puţin 132. Anunţul a fost făcut duminică, într-o conferinţă de presă, de şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, Angelo Borreli. Între timp, autorităţile din Italia caută pacientul zero, scrie Mediafax.

Agerpres notează că infectările au fost confirmate în regiunile Lombardia şi Veneto.

Preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat la un post de televiziune că bilanţul infectărilor în regiunea sa a depăşit 89 de cazuri, de la cele 54 raportate în timpul nopţii.

Potrivit datelor furnizate sâmbătă noapte de Agenţia pentru Protecţie Civilă din Italia, au fost confirmate 17 alte cazuri în Veneto, două în Emilia-Romagna şi unul în Piedmont, ridicând totalul la 109.

Bilanţul include şi două decese.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a declarat că e posibil ca numărul cazurilor să crească în continuare, exprimându-şi speranţa că acestea vor rămâne limitate geografic.

Italia se confruntă cu cel mai grav focar de Covid-19 din Europa. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Germania are 16 cazuri, Franţa - 12 cazuri, un deces, iar Marea Britanie - trei.

Comentarii